Tuesday, April 20, 2010

Pilihan Raya Kecil Hulu Selangor


ok sebelum nie hangat yg pilihan raya kecil hulu selangor 4 penjuru
but now dah jadi 1 lawan 1
nie semue gare2 2 calon bebas da tarik diri
apa sebab pn aku xtaw
n yg sorg tu ckp die xnk tentang BN n nak bg sokong yg padu serta nk tlg jentera BN dlm pilihan raye ahd nie nanti

adakah PKR akan terus memenangi pilihan raye hulu selangor tu nanti?
or BN yg menang setelah meletakkn P Kamalanathan sebagai calon mereka
n korang semue mesti ader pendirian parti mane yg akan menang kn kn?
ape2 pn kite tunggu ahd nie ok
n PM kite pn dgr2 khabar nk turun padang
yelah mane xnye pilihan2 raye kecil sblm nie kn mcm kt permatang pauh semue parti pembangkang yg menang kn

tp bagi ak parti pembangkang n kerajaan semue ada kelemahan n kekuatan mereka yg tersendiri dlm memerintah n mentadbir
semue tu depends pd calon mereka
tp mcm mana pulak dgn calon yg dah menang pilihan raye
xtunaikan manifesto mereka pada rakyat
walhal mase berkempen bukan maen lagi
air liur tersembur bagai nk rak
nk bina sekolah la
xnk racist kaum la
nk bg kehidupan sama rata la
nk jaga kepentingan kaum la
nk baiki kehidupan penduduk la
nk tolong mana yg susah la
la la la la la
lama2 jd lalalalalala xbuat satu hapa pn
harap nama n tittle jer yg lebih
dpt kereta n driver senang nk kemana2
tp xgunakan dgn betul
puihhh,sat2 aku bukan nk menunding jari kat mana or sapa2 k
tu cume pendapat n pemerhatian ak
korang sendiri sedia maklum kn

n ak harap pilihan raye kali nie berjalan lancar
xperlulh nk adekan rusuhan2 yg xpatot tu ok
n xsedap mate memandang
adatlh ada yg kalah n ada yg menang kn



or






ok nie ade keratan akhbar nk pilihan raya nie
kalulah korang xsempat nk tgk surat khbr:)
sbb ak pn xsempat bace o9 suda maklum lh mingu2 exm nie


Johan tarik diri, Hulu Selangor kini BN lawan PKR



15 comments:

Hazzy Ishak said...

cik abang ni dah daftar mengundi belum?

hehehe

edaolala said...

hoiii.. berani gila buat belog pasal politik.. bahaya wee :p

op terq said...

ahaha xcukup umo lg nk mengundi:)

eda:lols tenang jela,entry tu bukan nk mengutuk or menangkn mana2 parti kn..org yg sempit akal je pndg serong:)tu cume pendapat laa

Deborah said...

Terq. Donno that you have followed my blog. I follow yours ok!

Cheers :D

op terq said...

ok sabahdebrong:p
cheers back!!btw take a good care at sabah tw..heheh

HEMY said...

time ni la calon bebas leh dapat duit dengn join BN..ehehehhe

op terq said...

hemy:ahaha no koment:)

cikus said...

dh kene sogok la tu psl tarik diri heh politik malaysia kotor!

op terq said...

lols
jgn la tunding jari kat mana pihak k
tp nk bt cmne kn

kanip mito san said...

cakap politik ni sampai kiamat pon xkan habis...

Deborah said...

HAHAHAH will sure do. Sabah. Sabah.

Yang Benar,
-Sarawak-

LOL

Najah SMZ said...

CIK ABG AKU ni smgt skit politik2 isue ni,tpi hati2 syg.peoples read it ok?

op terq said...

kanip:abih xnk ckp dah ker?hahah

najah:iye i tawlh org bace,tp bukan i kutuk mane2 parti pn kn?i xsebelahkn mane or sape2 pn kn ?i just ckp pandangan i je ok

FaTiN said...

wa belum cukup umur mengundi lagi. tahun depan cukup la :D

op terq said...

ok wa pn belom cukup la weh
hahah