Monday, April 19, 2010

renungkanlh sejenak

guys sebelum aku melelapkn mate mlm nie
ak just nk share cerita disebalik mimpu yg ak alami 2 hari berturut
act kn,ak nie jenis yg susah nk mimpi
bhahahaha mayb bile rase penat teramat sangat tu muncul aku akan mimpi kot
ok2 mimpi mlm yg pertame
jeng3

ak mimpi clsmate2 ak yang tinggal serumah kene ambush dgn jabatan agame la lbh kurang
tats time aderlh beberape perempuan dlm rumah tu
yg berasal dr sebelah2 rumah dieorg gaklh
hahahaha..lols
ape depa buat ak malas la nk cerite
yang xboleh blah nye ak mimpi ape yg dieorg semue buat
xkirelh dlm tnds ker
dekat hall
semuelh senang cerite...
tgah makanlh,tga smoking
blabalablabala
then bile ak terjage dr tidur tu ak gelak sorg2 mcm org gile lak
hahahh mane xnye,kelaka kot
yg tgh bt aksi2 yg xsepatotnye sekali muncul dlm mimpi ak tu
kui3

ok2 then mlm seterusnye lak
ak mimpi gak
this one memang bt ak tacing gilelh
bile sedar xhenti2 mulut ak mengucap
dgn harapan yg ak memang mimpi
fuh lege sbb semue tu memang mimpi
nk taw ape yg ak mimpi ka??
uhuhu
ok2 ak mimpi ayh ak laa
hj nordin omar tuu meninggal dunie
die meninggal depan ak lak
tat time semue adk brdk ak dirumah
tengah cuti..
hah mimpi kali nie pn aku mcm alami real la
coz start dr ayg meninggal smpilh pengebumiannye ak nmpk dlm mimpi tu
puhhh
yg sedihnye kn,mase ak dgn akk smpi tanah perkuburan ayh dh ditanam
alasannye sbb waktu tu nk ujan da
dieorg xnk delay mase tunggu kiteorg sbb takut bile hujan xsmpt nk kebumikan
nanti leceh la blablabla
korang dpt bayangkn x ape perasaan ak mase tu?
owhh gile2
then mimpi tu sambung lg dgn kehidupan family aku lepas tu
ak sedih gile kot smpi effect study
yelah mane x nye
dhlh family ak kucar kacir bile ayh dh xde
adk2 nk skola
akk n aku kat U lg
ibu hempas pulas nk cari duet
sampaikn semue kerete yg ader nilai habis dijual sbb nk duet punye pasal la
sob3:((
dlm bilik
ak pn agak pelik laa


huhu hope mimpi hanyelh mimpi bukannye realiti
insyallah ape yg terjadi dlm mimpi tu menjadi sebaliknye dlm hidup aku
ak xnk kehilangan ayh ak yg tersayang tu
ye aku taw setiap yg hidup pasti akan mati
tp ajal maut jodoh pertemuan rezeki semue ditangan tuhan kan
kite insan yg menumpang kt dunie nie bnyk2lh berdoa k

8 comments:

Anonymous said...

orang cakap, kalau kita mimpi org tu meninggal, orang tu panjang umur terq, insyaAllah ayah terq panjang umur. doa la banyak2. bgn pagi je sedekah Fatihah kat dua2 ibu ayah tak kira yg hidup ataupun mati.

hmm sedih pulak tina mimpi terq ni. sbb ayah tina pun dah meninggal kan.. same. cume lepas arwah ayah tina pergi, alhamdulillah, semua ok. cume terkilan, org yang kebumi kan ayah tu, cepat sgt, tak tggu tina ngan mak sampai kat kubur. tp org cakap ada hikmah, mcm tanah tak sabar nak terima jenazah. mmg perit hidup tanpa ayah ni T_T

Hazzy Ishak said...

mesti tido tak basuh kaki
sebab tu mimpi bukan2

Faridism said...

chill la terq. mimpi mainan tidur. sume org pernah dapat mimpi buruk and mostly mimpi buruk tu bukan nye jadi realitinye. and yg bdk2 rumah tu aku terlibat tak =.='' ?

op terq said...

tina:ok tina thnks terq saje nk share mimpi yg indah n pelik tu..grrr
tp baguslh tina boleh survive n teruskan hidup tanpe ayh..klu terq xtawlh cmne tina..huh susah kot,xdpt bayangkn laa

hazzy:hahaha basuh la dh lame xmimpi kot:p

farid:hahahah btw yg budak2 rumah tu kaulh org yg bukak pintu tu,dhlh tengah pegang rokok,then kau lari g umh ato negro sebelah tu nk ngadu korang da kantoi..wawawawaa

Mr Kamikaze said...

Jangan lupa basuh muka dan kaki sebelum tidur..pas tue baca doa sebelum tidur...

op terq said...

kamikaze:thanks fr ur advise:)

FaTiN said...

btol cakap tina, ada orang kata la, if kita mimpi orang tu mimpi, insyaallah orang yg kta mimpi tu panjang umur.

op terq said...

owh thx fatin
insyallah:)