Monday, May 31, 2010

tiada idea utk tajuk entry:)

wah lame gile aku xupdate blog.. dah berhabuk gile kot rasenye. sorylh kwn2 aku bz gile la skrg. lg2 lepas aku. dah start cuti nie. b4 cuti hari tuh aku pergi perak. join prog U..program ank angkat desa wawasan..homestay laa. dapat la mak bapak angkat kt felcra changkat lada tuu
ngehhh!!mak abh rindu2..nanti noh ank balik kalau ada mase tgk mak abah:) hahahha btw menjayekanprogram2  cmtuh. mmg memerlukan komitmen la sbb program tu program komniti kn,buat itula inilah tp semuenye kene ikhlas la..yela prog sukarelawan kn. atenye kene sungguh2 la..

now da cuti lege kple otak,xpayah nk pikir2 psl stdy buat mase nie. tp bile dh naek sem aku kusut la balik nanti.. lg2 bila nk exm smue tu la:p
btw aku nk share smlm aku baru hanta parents aku pergi buat umrah..jujurnye aku terase sebak gile kot smlm. biasa klu dieorg nk pergi holiday berdue tanpe ank2 jln kt oversea aku mcm chill lg la. tp nie bile nk buat ibadah kat tanah suci tu aku mcm terase gile..ajal maut semue ditangan tuhan kn,sapa tahu apa2 jadi kat sane nanti, so kite kene bnyk2 berdoalh semoge mereka selamat pergi dan pulang. insyallah.. semalam ayh pelok aku, die pesan mnad jage rumah jage adik2 taw. mana xnya adk beradik aku ramai la jugak..lg2 mereka tu kecik lg,klu dah besar senang jugakl nk handle kn..adik aku yg last kecik lg. mayb die xnmengerti mana parents aku pergi. hope hari2 yg mendatang die xnanges la bila tanya2 mana ibu,mana ayah..mesti kami abg2 adk2 akk akn jawab,nanti ayh ibu balik la k..hahaha
btw bile ibu ayah dah bergerak aku dh mule rase beban tanggungjawab anak laki tunggal yg paling besa kat diri aku.. mana xnya oi adk2 aku tuh.. ssebelum pergi ayh dahpesan or tinggalkn wasiat,die kate ayh dah xde hutang mana2 org lagi baek melayu india cina semue, klu dah terdesak ayh ade tinggalkn kami adk beradik kad bank yg mna dalamnya ada terisi duet. semue wang harta yg ayh ada dah diberitahu,yalah jauh tu,huh sob3..

next cuti nie aku mcm dah jarang keluar weh,banyak habiskan masa kat rumah dgn family:) haha lgpn poket kering maa..
btw aku baru melihat short film,agak menark la setelah bertemu dgn amir muhammad n sani olek kemarin di sinema karung guni II kemarin..tu first time aku join JOHO punye aktiviti. biasa aku dgr jer or tgk dr blog2 mcm blog carl sory bro saja nk promote anda walaupun kite xkenal..hehe

btw enjoy short film nie ya:)

part 1



part 2



syabas utk pereka2 short film smue..
korang memang hebat n bole pergi jauh
gud luck!!

2 comments:

sI tEDI said...

selamat kembali berblogging!

izu ting ting said...

hello, jaga adik elok2 ya. hehe.